Ростислав Фук

У Тернополі судитимуть сестер, підозрюваних у постачанні окупантів FPV-дронами

Оскільки обвинувачені переховуються від правосуддя, їх оголошено у розшук

12 років ув’язнення загрожує двом сестрам, яких підозрюють у налагодженні систематичного збору «благодійної допомоги» військовим підрозділам держави-агресорки. Про це повідомили у пресслужбі СБУ Тернопільської області.

Слідчі СБУ здобули беззаперечні докази вини двох сестер, уродженок Макіївки, які після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну організували в Ростовській області збір матеріальних ресурсів для забезпечення потреб загарбників, – йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року вони створили телеграм-канал «КатяВаля», а згодом і сторінку у забороненій російській соціальній мережі, які використовують для систематичного збору, підготовки та передачі коштів і матеріальних ресурсів збройним формуванням росіян.

Зокрема, за зібрані кошти пособниці окупантів купували для російських військових квадрокоптери, тепловізори, монокуляри, FPV-дрони, автомобілі, човни, різноманітне військове спорядження та медикаменти. Згодом ці матеріальні засоби та спорядження ворог використовував під час ведення бойових дій проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку. Крім того, у березні 2023 року на території рф сестри організували швейний цех, в якому налагодили безперервне виробництво військової форми для російських окупантів, – кажуть правоохоронці.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності підозрюваних. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальні акти за статтею 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Оскільки обоє обвинувачених переховуються від правосуддя, їх оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення їх до фактичної відповідальності.

Фото СБУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео