У Тернополі тимчасово не працюють ліфти

Також через перебої з електропостачанням може не працювати система оповіщення

У зв’язку з масовими ракетними ударами на території України постраждала енергосистема. Відтак, відновлюються погодинні відключення електроенергії, не працюватимуть ліфти. Вуличне освітлення працюватиме в аварійному режимі. Також запускають дві котельні, які можуть створювати додатковий шум. Основні рішення, що діятимуть у Тернополі через відключення електроенергії, опублікуавли на сайті Тернопільської міськради. 

Ліфти

Враховуючи ситуацію із віяловим відключенням електропостачанням та різкі перепади напруги, у Тернополі тимчасово відключають ліфти у всіх багатоквартирних житлових будинках міста. Через нестабільну напругу в мережі можливі загоряння моторів та механізмів ліфта. Тому прийнято рішення про відімкнення ліфтів, аби не наражати мешканців на небезпеку. Після стабілізації напруги роботу ліфтового господарства у місті відновлять.

Система оповіщення

Зовнішнє освітлення вулиць міста буде працювати в аварійному режимі до 21.00 год., щоб мешканці могли добратися до своїх домівок після роботи.

У зв’язку з відсутністю електроенергії можуть не працювати системи оповіщення, що знаходяться на цих об’єктах.

Закликаємо мешканців орієнтуватися на сповіщення додатку «Повітряна тривога» та групи у вайбері, телеграмі, а також будуть інформувати через гучномовці представники ДСНС та патрульної поліції, - йдеться у повідомленні міськради. 

16 листопада навчальний процес у освітніх закладах міста триває. Про будь-які інші зміни в освіти будемо інформувати додатково.

Тролейбуси відновлять свою роботу після стабілізації напруги контактної мережі. Наразі замість тролейбусів на деяких маршрутах працюють великогабаритні автобуси MAN.

Читайте також: Зарядіть телефони і павербанки: у Тернополі погодинно вимикатимуть електроенергію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео