Ростислав Фук

У Тернополі утеплять школи і дитсадки

Це продовжить термін експлуатації будівель щонайменше на 30 років, кажуть у міськраді

У Тернополі утеплять і модернізують 23 дитячі садки та 16 шкіл, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Ці навчальні заклади беруть участь у «Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України» від Європейського інвестиційного банку. 

Першим у місті модернізують і утеплять дитячий садок №32 (ТЗДОЯС №32). Реконструкція стартувала 3 квітня і триватиме до грудня. Загальний кошторис сягне 18 млн грн. Зокрема, у навчальному закладі проведуть енергетичну санацію, утеплять дах і підлогу, утеплять фасад (технологія вентильованого фасаду), встановлять енергоефективні вікна та двері, встановлять нову систему опалення, вентиляційні системи та світлодіодні лампи малої потужності. Після завершення модернізації садок зможе заощадити 61% від поточного споживання енергії.

Планується, що протягом 2023 року роботи розпочнуть на ще двох об’єктах. Згодом буде проведена  термомодернізація й інших 36 комунальних шкіл та дитячих садочків Тернополя, що беруть участь у програмі. Запланований обсяг інвестицій – 30,5 млн євро. Завдяки цьому зниження споживання газу досягне 140 000 м3 на рік. Крім того, це продовжить термін експлуатації будівель щонайменше на 30 років.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео