Ростислав Фук

У Тернополі відбулась незвичайна Хресна дорога (фото, відео)

Подія відбулася в Храмі Успіння Пресвятої Богородиці

Тернополяни стали свідками унікальної події, а саме прем'єри літературно-музичної повісті «Хресне Сходження», автором якої є заслужений діяч мистецтв України та літератор — Олег Герман. Про це повідомили у пресслужбі культурного мовника Ukraine Forever.

Подія відбулася в Храмі Успіння Пресвятої Богородиці міста Тернополя. Відомий біблійний сюжет представили в нетрадиційній формі, яка зацікавить не лише християн, а й поціновувачів культури.

Лібрето автора гармонійно поєднується зі звучанням камерного складу академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії під орудою народного артиста України Мирослава Кріля. Неканонічна форма подачі сюжету спонукає подивитися по-новому на шлях Христа та впізнати себе в ньому. Автор проводить художні паралелі між історією сходження Ісуса на Голгофу з долею сучасної України, – йдеться в повідомленні.

За тиждень до Великодня на YouTube-каналі UkraineForever, вийшов спецвипуск програми «Легенди України»,  «Хресне Сходження».

Ми переконані, що створення та популяризація таких культурних проєктів сприяє розвитку української культурної свідомості, популяризації української культури та консолідації культурної спільноти України, – кажуть організатори.

 

 

Фото, відео: Ukraine Forever

Вибір читачів за тиждень

Відео