Дарія Шевченко

У Тернополі відбувся захід, який об’єднує людей (відео)

Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» відбувся вчора, 17 грудня, в Українському домі «Перемога». Участь у ньому взяло 130 учасників із 55-ти громад Тернопільщини. Форум пройшов в офлайн- та онлайн-форматі.

Ми зібрали активістів, представників благодійних фондів, працівників місцевого самоврядування зі всіх 55 ОТГ для того, щоб синхронізувати свої дії, розповісти про себе, познайомитись і винести на порядок денний питання подальшого розвитку, співпраці з бізнесом та фінансування роботи громадських організацій, зазначив організатор форуму Василь Томчишин.

Під час форуму учасники мали можливість послухати спікерів, які вже тривалий час займаються громадською та благодійною діяльністю. Своїми досвідом поділився Андрій Назаренко.

Я хочу поділитись досвідом, порадами з іншими представниками громадських організацій. Поділюся також своїми переживаннями, рекомендаціями. Взагалі потрібно найосновніші аспекти: терпіння та віра в те, що робиш, а результатом буде те що маєш станом на сьогодні, зазначив спікер.

Представниця Бережанської ГО «Навігатор» та за сумісництвом депутатка Тернопільської обласної ради Наталія Онишків зазначила, що форум надасть їй ті знання, завдяки яким вона зможе поєднувати кілька діяльностей одночасно.

З цього форуму хотілось би почерпнути велику кількість знань і максимальну кількість нової інформації, щоб в майбутньому поєднати і свою основну роботу, і громадську організацію, і політичну діяльність, щоб це дало позитивний результат, зауважила Наталія Онишків.

На захід завітали представники міської, обласної рад, та облдержадміністрації. Михайло Головко підкреслив, що обласна рада завжди підтримує громадську діяльність та готова допомагати молоді  із реалізацією їхніх ідей.

Ми відкриті і якщо молодь має цікаві ідеї, то вона приходить з ними в стіни обласної ради і ми готові їх розглядати. Звичайно, що готові під це ідеї шукати фінансування, тому що найбільша проблема з коштами, але завжди знаходимо якісь додаткові ресурси щоб підтримати нашу молодь, зазначив очільник облради.

Форум проводиться вже вдев’яте.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео