Ростислав Фук

У Тернополі відкриють виставку, присвячену журналістам на війні

Виставка триватиме до 9 серпня

Відкриття виставки The War Is Not Over Yet (Війна ще не закінчилася), відбудеться 11 липня, об 11:00 у сквері Тараса Шевченка у Тернополі.

Вона розповідає про українських та закордонних журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які були вбиті, поранені, викрадені від початку повномасштабного вторгнення росії.

Виставка близько року мандрує українськими містами. Її вже побачили в Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці, Одесі та Харкові.

ЗМІ можуть зареєструватися тут: https://forms.gle/6HQfGcQRpBkigt2AA

Спікерки:

Ірина Небесна, представниця Інституту масової інформації у Тернопільській області

Дарця Веретюк, волонтерка, графічна дизайнерка, дівчина загиблого на війні журналіста з Тернопільщини Віталія Дереха

Марія Слободян, представниця ГО ”РОДИНА ГЕРОЇВ “НЕБЕСНОЇ СОТНІ”, мати Героя Небесної Cотні Тараса Слободяна.

За даними Інституту масової інформації, станом на 4 липня 2023 року відомо про 63 загиблих медійників. Від початку повномасштабного вторгнення 10 журналістів були вбиті під час виконання професійних обов’язків (з них четверо громадян України, шестеро – іноземці). 53 медійників загинули як учасники бойових дій, унаслідок російських обстрілів чи катувань. Загалом із 24 лютого 2022 року росіяни скоїли понад 500 злочинів проти медіа. Нагадаємо, 28 травня 2022 року в бою неподалік Попасної загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех, який вкотре взяв до рук зброю і став на захист України.

Виставка The War Is Not Over Yet – вияв солідарності з медійниками та медійницями, які борються за правду, ризикуючи власним життям, адже саме завдяки їхній роботі міжнародна спільнота дізнається новини з фронту й бачить докази воєнних злочинів росіян, – кажуть організатори.

Виставка триватиме до 9 серпня.

За додатковою інформацією звертайтеся до Ірини Небесної: 098 950 56 57

Організатори: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе.

Регіональні партнери: Філія ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» у Тернопільській області, ГО «Тернопільський прес-клуб».

Фото стокове

 

Вибір читачів за тиждень

Відео