У Тернополі відмовлялися видавати бюлетені власникам ID-карток

IMG_6964 (2)

31 березня у Тернополі на деяких дільницях члени виборчої комісії вимагали у власників ID-карток довідку про реєстрацію місця проживання.

Про такі ситуації повідомив начальник Управління ДМС України в Тернопільській області Ярослав Давибіда.

– Близько 9 ранку до нас надійшов телефонний дзвінок, що по дільницях у місті Тернополі члени виборчої комісії відмовилися видавати виборчий бителень власникам ID-картки, – повідомив Ярослав Давибіда. – Ми швидко врегулювати такі порушення та надіслали роз’яснення. Після чого, громадянам видали виборчі бюлетені і вони здійснили своє волевиявлення.

До слова, власники карток при вимаганні додаткової довідки можуть керуватися постановою ЦВК №268 від 27 грудня 2018 року. У постанові чітко прописано, що громадянин України може пред’являти паспорт у вигляді книжечки або у вигляді картки.

За словами начальника Управління ДМС України в Тернопільській області, за 30 та 31 березня  підрозділи видали 391 паспортний документ у вигляді ID-картки. Також здійснили вклеювання фото у 60 паспортних документах у формі книжечки.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео