Ростислав Фук

У Тернополі висаджують літні квітники (відео)

Обирають види рослин, які найкраще підходять до кліматичних умов та мають гармонійний вигляд

Із 20 травня у Тернополі проводять озеленення бульвару Тараса Шевченка та скверу Кобзаря. На клумбі, що навпроти центрального універмагу, будуть висаджені квіти: бегонія семперфлоренс та ехеверія, а у сквері Кобзаря з’являться жоржини сортові, канни та хлорофітум. Про це повідомили на сайті міської ради.

Літні квітники є важливим елементом міського озеленення. Вони не тільки прикрашають вулиці та парки, але й створюють сприятливий мікроклімат, покращують якість повітря та забезпечують комфортне середовище для мешканців і гостей міста, – йдеться в повідомленні.

Процес створення літніх квітників розпочинається з ретельного планування. Обирають види рослин, які найкраще підходять до кліматичних умов та мають гармонійний вигляд. Перед висадженням квітів проводять підготовчі роботи: очищення території, підготовка ґрунту та внесення добрив. Після висадження за квітниками регулярно доглядають: поливають, підживлюють, прополюють та проводять профілактичні заходи проти хвороб і шкідників.

Наразі працівники підрядної організації висадили розсаду літніх квітів та впорядкували квітники на бульв. Тараса Шевченка та вул. Петра Конашевича-Сагайдачного. Найближчими днями розпочнуть роботи з оновлення квітників й на інших локаціях, зокрема, біля пам'ятника Степана Бандери та вул. Листопадовій.

Читайте також: «Квітник матері» посадили у Тернополі рідні полеглих Героїв 

Фото, відео Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео