Ростислав Фук

У Тернополі висаджують патріотичні клумби (фото)

А одну з алей у парку «Топільче» присвятили містам-Героям

На вулицях та паркових зонах Тернополя проводять висадження клумб, квітників та упорядкування зелених зон. Про це повідомили на сайті міської ради.

Продовжуємо облаштовувати нові квітники та впорядковувати зелені насадження у нашому місті. Так, нещодавно у парку «Топільче» облаштували нову клумбу у патріотичному стилі, згодом перед входом у парк з’явиться ще один квітник. Загалом у Тернополі облаштовано 25 клумб-квітників у паркових зонах нашого міста, – йдеться в повідомленні. – Цьогоріч у Тернополі з’являться й нові локації з насадженнями, зокрема, великі клумби в патріотичному стилі влаштують на масивах: «Східний» та «Дружба». Також у місті заплановано облаштувати три нових сквери – на просп. Злуки, вулицях Олександра Довженка та Новий Світ, ініціатива про створення яких надійшла від тернополян.

Станом на 10 червня на загальноміських територіях облаштували 24 квітники, 18 з яких уже озеленені, а на інших тривають роботи. Зокрема, один із них – «Квітник Матері» на території скверу імені Тараса Шевченка висадили матері загиблих на війні бійців та вимушені переселенці.

Також на території парку «Топільче» поблизу декоративного млина висадили алею із 10 саджанців катальпи бігнонієвидної за участі євангельських церков м. Тернополя та переселенців із Міст-Героїв: Ірпінь, Гостомель, Буча, Миколаїв, Охтирка, Херсон, Чернігів, Маріуполь, Волноваха, Харків.

На території «Парку Здоров'я» висадили 25 саджанців кавових дерев кентукських та платанів; у парку імені Тараса Шевченка – 15 дерев породи «сумах». Ще понад 70 дерев ялини, сосни, туї, липи, клену, берези, павловнії та інших висадили поблизу житлових будинків.

Фото: Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео