Ростислав Фук

Підприємців, які орендують комунальне майно у Тернополі, звільнять від плати

Роблять це метою зменшення фінансового навантаження підприємців в умовах режиму воєнного стану

Оренда_житло

В  умовах режиму воєнного стану, виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення звільнити підприємців, які орендують майно комунальної власності, від орендної плати. Про це повідомили на сайті міської ради.

Роблять це метою зменшення фінансового навантаження на підприємців.

Згідно з рішенням, звільняються від сплати орендної плати за оренду комунального майна Тернопільської міської територіальної громади орендарі, які в період запровадження воєнного стану в Україні здійснюють господарську діяльність з використанням орендованого комунального майна та звернулися до орендодавця із відповідною письмовою заявою, подали підтверджуючі документи щодо здійснення діяльності за вказаний період у визначені терміни, – йдеться в повідомленні.

Уже надійшло близько 60 заяв від підприємців, яким, відповідно до прийнятого рішення, призупинять нарахування орендної плати, штрафних санкцій та здійснять перерахунок плати за користування майном комунальної власності орендарям без внесення змін до договорів оренди.

Окрім того, з метою підтримки суб’єктів господарювання, фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність в умовах воєнного стану, ще на початку війни прийняли рішення про надання підприємцям ряду пільг. Ознайомитися з їх переліком можна за посиланням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео