Ростислав Фук

У Тернополі заочно засудили жителя Луганщини, який перейшов на бік ворога (фото)

Чоловіка оголосили у розшук

Суд

За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено керівника митної зміни окупованого посту «Танющівка» на Луганщині. Про це Терену повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Оперативники спецслужби викрили на колаборації «старшого інспектора митного посту «Танюшевка» державного митного комітету лнр». За зраду України суд заочно призначив йому покарання у вигляді 15 років за ґратами.

Досудове розслідування встановило, що 63-річний мешканець Білолуцька у червні минулого року вирішив послужити окупантам та очолив зміну захопленого митного посту. Псевдопосадовець пройшов відповідне навчання та щиро дякував у ЗМІ окупаційній владі за нові знання й навички, – кажуть правоохоронці.

Наразі чоловік здійснює організацію роботи митної зміни з пропуску товарів та автотранспорту на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, а також складає протоколи про адміністративні правопорушення за законами загарбників. 

Слідчі СБУ кваліфікували його дії за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Чоловіка оголосили у розшук.

Після деокупації Луганщини засуджений «митник» понесе справедливе покарання.

Викриття та документування злочинної діяльності зрадника здійснювали співробітники УСБУ в Тернопільській області, Головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

СБУ продовжує збирання доказової бази щодо злочинів пособників країни-терориста, аби жоден із них не уникнув відповідальності, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині виявили чоловіка з подвійним громадянством, який схвалював дії рф

Чоловіка оголосили у розшук

Фото СБУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео