Олена Чепіль

У Тернополі засвітили головну ялинку міста (фото, відео)

Цього року місцева влада вирішила встановити святкове дерево задля дітей. Попри критику у соцмережах, подивитися на дійство прийшли сотні людей

Головну ялинку міста засвітили 6 грудня на Театральному майдані в Тернополі у День святого Миколая. Подивитися на дійство прийшли сотні людей з дітьми. 

Також на Театральному майдані освятили різдвяну шопку. Священники з усіма присутніми молилися за мир в Україні та за всіх військових. Зі сцени лунали колядки та віншування. 

Також увечері 6 грудня засяяла й новорічна ілюмінація з цифрами 2024, яку встановили поблизу Катедри.

Новорічну ілюмінацію 2024 встановили біля Катедри 

Нагадаємо, минулого року через війну в країні ялинки у центрі міста не встановлювали. Однак цього року влада вирішила прикрасити святкове дерево задля дітей. 

Штучну ялинку, ілюмінації та іграшки не купували, — все залишилися з минулих років, повідомили у пресслужбі міськради.  Вартість електроенергії готові оплатити меценати. До речі, ялинку також оздобили патріотичними та автентичними іграшками, які виготовили школярі та вихованці дитсадків.

Під час опитування, яке днями провели журналісти Терену, одні вважали, що це не на часі і будь-які святкування цьогоріч недоречні, інші - що ялинка все ж потрібна.

Фото Руслана Жирова і Олени Чепіль

Відео Руслана Жирова

Вибір читачів за тиждень

Відео