Тамара Коблик

У Тернополі затвердили Реєстр назв вулиць та інших геонімів

Окрім нових назв, було також приведено у відповідність найменування усіх вулиць, проспектів, бульварів, площ, провулків до єдиного нового стилю

22 серпня на засіданні позачергової сімнадцятої сесії міської ради депутати затвердили Реєстр назв вулиць та інших геонімів (проспектів, бульварів, площ, провулків тощо) Тернопільської міської територіальної громади. Про це повідомили в пресслужбі Тернопільської міської ради.

Як зазначає секретар міської ради Ігор Гірчак, у зв’язку із перейменуванням та зміною назв 13-ти вулиць у Тернополі, виникло питання про оновлення Реєстру назв вулиць та інших геонімів Тернопільської громади.

Окрім нових назв, було також приведено у відповідність найменування усіх вулиць, проспектів, бульварів, площ, провулків до єдиного нового стилю.

Згідно із рішенням, підприємства, організації та установи усіх форм власності та інші суб'єкти правовідносин мають застосовувати назви вулиць та інших геонімів відповідно до затвердженого рішенням сесії офіційного Реєстру назв вулиць та інших геонімів (проспектів, бульварів, площ, провулків тощо) Тернопільської міської територіальної громади.

Затверджений Реєстр назв вулиць та інших геонімів Тернопільської міської територіальної громади можна переглянути тут.

Нагадаємо, 11 липня депутати підтримали рішення про перейменування вулиць, що містили російське або радянське походження. Перейменування вулиць пройшло відповідну процедуру. Зокрема, спеціальна комісія опрацьовувала назви вулиць, які необхідно перейменувати, а тернополяни водночас пропонували варіанти нових назв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео