Орест Сарматський

У Тернополі журналісти засвідчили, що регіональні ЗМІ – унікальний канал комунікації суспільства

заставка

Місцеві засоби масової інформації відіграють величезну роль у формуванні альтернативної «картини світу».

Така основна теза «круглого столу» за участю українських та грузинських журналістів на тему «Унікальність регіональної інформації та новин в умовах глобалізації», що відбувся у Тернополі.

- Навіть в умовах глобальних процесів, інформація «з місць», залишається привабливою для сотень тисяч споживачів, бо відображає ті процеси, які хвилюють не тільки жителів конкретного регіону. Головне – подати такі події цікаво, яскраво, знайти «родзинку», яка б привернула увагу споживача інформації. Саме за таким принципом і працюють за рубежем та в регіонах власні кореспонденти нашого агентства, яке у наступному році відзначатиме своє 100-річчя», - сказала під час проведення «круглого столу» головний редактор редакції регіональної кореспондентської мережі Укрінформу Ольга Коростельова.

t04
t04

t05
t05

Під час широкого спілкування за участю редакторів регіональних засобів масової інформації, керівників прес-служб, приуроченого 25-річчю виходу в ефір однієї із перших в Україні інформаційної програми Тернопільської телекомпанії ТВ-4, йшлося і про жанрову палітру місцевих ЗМІ, брак експертних оцінок у публікаціях та телерадіоматеріалах, наповнення контенту позитивною інформацією, що стосується економічного, соціально-культурного життя краю.

t03
t03

Так, головний редактор інтернет-видання ТЕРЕН Олег Удич закцентував увагу присутніх на деяких аспектах діяльності електронних ЗМІ, зокрема, на намаганні окремих з них створювати стрічку новин на основі негативних фактів, криміналу, чутках та непідтверджених фактах.

Директор телекомпанії ТВ-4 Юлія Винокур, директор незалежної агенції телерадіомовників України Катерина М’ясникова, голова Медіа Альянсу Грузії, засновник та директор телекомпанії «Гурія ТВ» Авто Гвелебіані порушили низку проблем, що стосуються тональності публікацій, фінансування місцевих ЗМІ та ситуації взаємовідносин й конкуренції між місцевими редакціями.

t07
t07

Учасники «круглого столу» зійшлися на тому, що нині місцевим журналістам важливо якісно наповнювати контент газетних публікацій, програм, активніше використовувати інноваційні технології у підготовці новин та аналітичних матеріалів.

t06
t06

t02
t02

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео