Тамара Коблик

У Тернополі зникли вода та світло

Через відсутність електроенергії не працюють насосні станції водоканалу

Через відсутність електроенергії у Тернополі не працюють насосні станції «Тернопільводоканалу», а отже немає централізованої подачі води. Про це повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

Якщо ви не встигли зробити запаси питної води, скористайтеся колонками-качалками. Карта їх розміщення за посиланням.

У Тернополі перебої з електроенергією. «Укренерго» запроваджує екстрені вимкнення світла. Будьте готові, що може зникнути мобільний зв’язок, - написав міський голова.

На даний момент (18:11 - ред.) 90% Тернопільської області без електроживлення. 
Укренерго повідомило, що по всій території України запроваджено аварійні відключення світла.

Підготуйте павербанки та інші джерела живлення, - повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. - Також можуть виникнути проблеми зі зв‘язком.

Вже після відбою (18:36 - ред.) ситуацію з електропостачанням пояснив мер Тернополя Сергій Надал.

Через обстріли вражені об’єкти, які виробляють і постачають електроенергію у Тернопіль. Тому немає світла у квартирах, виникають перебої з мобільним зв’язком, не працюють насосні станції, каналізаційна станція, котельні, світлофори, вуличне освітлення та інше. Я закликаю і прошу вас, будьте обережні. Пішоходи, не вибігайте на дорогу. Водії, пригальмовуйте перед пішохідним переходом. Будьте дуже уважними одне до одного. Переживемо цей період і переможемо! - написав він.

Нагадаємо, в Україні триває масштабна повітряна тривога. Вже майже 3 години Тернопільщина разом з іншими областями знаходиться під прицільним вогнем російських ракет. У сусідніх областях та на Тернопільщині чути вибухи: працює протиповітряна оборона. В деяких регіонах є прильоти та пошкодження критичних об'єктів. Тому зараз у Тернополі та області немає електропостачання.

Подача електроенергії може бути часткова і хаотична. Якщо маєте стабілізатори напруги, вмикайте електроприлади через них. В іншому випадку через перепади напруги вони можуть згоріти, - попередив Сергій Надал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео