Олеся Поліщук

У Тернополі знову обиратимуть найкращу різдвяну шопку

katedralnyj-sobor-rkts-pl.-katedralna-1-

Цього року в Тернополі знову відбудеться традиційний конкурс на кращий макет Різдвяної шопки «Різдвяне диво».

Розпорядження про це підписав міський голова Сергій Надал. Винагорода для переможців конкурсу становитиме 12 тис 500 гривень. Ці кошти мають передбачити при формуванні бюджету на 2022 рік.

Конкурс на кращий макет Різдвяної шопки «Різдвяне диво» проводять, аби залучити установи, організації, підприємства, заклади, церковні громади, парафії, мешканців Тернопільської міської територіальної громади, дітей та родини до вивчення та пізнання різдвяних традицій за допомогою засобів народного декоративно-прикладного мистецтва.

Він розпочнеться 1 грудня й триватиме по 20 січня 2022 року.

- До участі у конкурсі приймаються роботи від учасників без вікових обмежень: колективні (родинні, гуртові) та індивідуальні. Конкурсом визначено три номінації: 1. «Різдвяна шопка» - передбачає виготовлення макету різдвяної шопки; 2. «Вертепна атрибутика» - передбачає виготовлення різдвяної зірки, вертепних персонажів; 3. «Ялинкова прикраса» - передбачає виготовлення автентичних іграшок, - повідомляють на сайті міської ради.

Заявки для участі у конкурсі можна подавати в управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради до 30 грудня 2021 року за адресою: 46001, бульвар Шевченка,1 каб.31, тел. 52-67-32. Роботи прийматимуть до 5 січня 2022 року в Українському Домі за адресою: 46001, бульвар Шевченка,27.

А виставка поданих робіт відбудеться у січні 2022 року.

Як повідомляв «Терен», у Тернополі визначилися з сумою коштів для переможців одного з традиційних новорічних конкурсів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео