Тамара Коблик

У Трампа стріляли на мітингу у США: що відомо (фото)

Підозрюваного застрелили на місці нападу

Колишнього президента США Дональда Трампа ймовірно намагалися вбити на мітингу у Пенсільванії у суботу, 13 липня. Постріли пролунали, коли Трамп перебував на сцені. Стрілка вбили. ФБР оголосила його ім'я. Про це пише BBC News Україна.

Трамп виголошував промову, коли у нього стріляли. На кадрах видно, як він скривився, підніс руку до правого вуха, а потім пригнувся.

У нього на обличчі, на сорочці була кров.

До Трампа підбігли охоронці, закрили його собою і вивели зі сцени. Перед тим, як піти, політик показав публіці стиснутий кулак.

Трамп

АВТОР ФОТО,EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Підозрюваного у нападі вбили. Загинув також як мінімум один учасник мітингу, повідомив окружний прокурор.

У дописі у своїй мережі Truth Social Трамп сказав, що куля пробила “верхню частину” його правого вуха. Його вже виписали з лікарні.

“Я одразу зрозумів, що щось не так, почувши свист, постріли й одразу відчув, як куля роздирає шкіру”, — написав Трамп. “Було багато крові, тож я зрозумів, що відбувається”.

Трамп вийшов на зв'язок приблизно через 2,5 години після інциденту.

Він подякував секретній службі США та всім правоохоронним органам за швидку реакцію на стрілянину, а також висловив співчуття сім'ям загиблого та пораненого на мітингу.

«Неймовірно, що такий акт міг статися в нашій країні», - написав Трамп.

напад на Трампа

АВТОР ФОТО,EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Що відомо про нападника

Підозрюваного застрелили на місці події співробітники секретної служби США, повідомив речник агентства Ентоні Гульєлмі. Він додав, що під час стрілянини один перехожий загинув, ще двоє отримали важкі поранення. Всі троє жертв вбитих - це чоловіки.

Джерела в правоохоронних органах повідомили американському каналу CBS News, що нападник був озброєний рушницею та стріляв з будівлі за кілька сотень метрів від місця події.

Пізніше ФБР повідомила ім'я підозрюваного у нападі. Це 20-річний Томас Метью Крук.

Він з Бетел-Парк, район в окрузі Аллегені, штат Пенсільванія. Це містечко, розташоване за 70 км від Батлера, де стався замах на Трампа.

Трамп

АВТОР ФОТО,REUTERS

Агенти ФБР повідомили журналістам, що вони ще не встановили мотиви нападника.

Спеціальний агент Кевін Роджек підтвердив, що ФБР розглядає стрілянину як спробу вбивства.

Він додав, що у підозрюваного не було документів, і що слідчі використовували ДНК, щоб офіційно встановити його особу.

Фото REUTERS

Вибір читачів за тиждень

Відео