Юля Вітюк

У випадку тривоги під час богослужіння - всі в укриття: як на Тернопільщині святкуватимуть Великдень (фото)

Освячення пасок радять проводити максимально швидко, щоб не було скупчення людей. А святкове богослужіння слухати онлайн

Умови святкування Великодніх свят у час війни обговорили на Раді церков та військових області 14 квітня. Військова адміністрація та поліція дали священнослужителям рекомендації, які допоможуть створити безпечні умови для людей. Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Перед богослужінням обов’язково будуть проводити обстеження території храмів щодо виявлення небезпечних предметів. У випадку повітряної тривоги, всі парафіяни повинні переходити в укриття. Священники відповідають тільки за себе та можуть продовжувати богослужіння, ризикуючи власним життям,— повідомив Олександр Богомол.

Також заборонено проводити служіння під час «комендантської години», яка триватиме з 23.00 до 05.00 год. Задля безпеки правоохоронці радять мінімізувати присутність людей у храмах.

Сьогодні основні і великі церкви можуть онлайн передавати інформацію.  Щодо освячення верби, святкових кошиків, то здійснювати це потрібно максимально швидко, не робити великого скупчення людей біля церков, — наголосив головний поліцейський області.

Працюватимуть на Великдень і додаткові патрулі поліції. Громадський порядок охоронятиме поліція, військова служба правопорядку, добровільні формування і військові, які базуються на території нашої області.

Фото з допису ТОДА 

Вибір читачів за тиждень

Відео