Ростислав Фук

У Зарваниці відбулася проща пасічників (фото)

До Марійського духовного центру прибули пасічники з Тернопільської, Львівської та Волинської областей

Шосте професійне паломництво пасічників відбулося 24 вересня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Про це повідомили у пресслужбі духовного центру.

У цей день прибули пасічники з Тернопільської, Львівської та Волинської областей. Як і щорічно, організаторами паломництва стали громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з  Комісією у справах родини і мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Центральною подією прощі стала урочиста Свята Літургія у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Очолив молитву адміністратор базиліки отець Дмитро Квич у співслужінні сотрудників Марійського духовного центру отця Миколи Медюха й оотця Василя Куриляка, пароха собору св. апостолів Петра і Павла отця Андрія Лемчука, священників з Київської архиєпархії, Мукачівської єпархії УГКЦ, які прибули разом з паломниками до відпустового центру.

Після Богослужіння о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка й ректора Марійського духовного центру єпископа-помічника Володимира Фірмана сердечно привітав усіх учасників паломництва, поблагословив їхню особливу працю на славу Божу. Він подякував членам спілок пасічників України, головам обласних та районних організацій жертовність та надію на Божу милість у нелегкий для країни час й вручив митрополичі грамоти головам спілок пасічників, – йдеться в повідомленні.

Опісля традиційно відбулося освячення води, а на завершення паломники молилися за загиблих Героїв, які полягли у боротьбі за незалежність України.

Читайте також: У Зарваниці провели Всеукраїнську прощу освітян



Фото Марійського духовного центру

Вибір читачів за тиждень

Відео