Олена Чепіль

На Тернопільщині заборонили ходу вірян московського патріархату до Почаєва (відео)

Аби не допустити порушень, поліція працюватиме у посиленому режимі 

На території Тернопільщини заборонити хресну ходу, яку планували організувати до Почаєва представники московського патріархату з Хмельниччини. Таке рішення прийняли на Раді оборони області. Про це під час брифінгу 11 серпня повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Є інформація про те, що, починаючи з 19 серпня, представники московського патріархату можуть здійснити ходу з території Хмельницької області у Тернопільську до Почаєва. З огляду на можливі ризики такого дійства її заборонено проводити, - заявив він.

Аби не допустити порушень, поліція працюватиме у посиленому режимі.

Ми проаналізували масові заходи, які проходили в області в минулих роках, і дійшли до висновку, що в рамках цієї ходи можуть бути провокації ворога, порушення громадського правопорядку, які можуть бути використані пропагандистськими ЗМІ. Тому вважаємо недоцільним проведення такого заходу, - наголосив очільник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Нагадаємо, нещодавно сотні вірян московського патріархату з Волині та Рівненщини прийшли хресною ходою до Почаївської лаври. Не обійшлося без конфліктів. Дорогу паломникам блокували противники московського патріархату.

22 липня влада Хмельниччини заборонила паломницьку ходу великими та малими групами з області до Почаєва

До слова, хода через Тернопільщину з Хмельниччини була минулого літа. У кількох селах люди завернули колону назад, були конфлікти та втручання поліції.

Фото Спілки православних журналістів, відео ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео