Ростислав Фук

У Зарваниці висвятили нового диякона (фото)

Подія стала частиною великої молитовної прощі

Днями у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися дияконські свячення піддиякона Андрія Волянюка. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Ця подія стала частиною великої молитовної прощі спільнот «Матері в молитві», катехитів та духовенства Української Греко-Католицької Церкви. Всі присутні молилися за мир в Україні та перемогу над агресором.

З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка дияконські свячення Андрію Волянюку уділив владика Володимир Фірман, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. У співслужінні з владикою Максимом Рябухою, єпископом-помічником Донецького екзархату, свячення стали важливою подією для духовної спільноти.

Після завершення богослужіння владика Володимир привітав нововисвяченого диякона, побажавши йому віддано виконувати Божу волю та залишатися вірним у служінні на шляху до священства. Архиєрей також закликав усіх паломників та кожного українця-християнина постійно молитися за перемогу України та кращу долю для її народу, - йдеться в повідомленні.

Довідково

Андрій Волянюк у період 2008-2013 рр. навчався у Тернопільському національному педагогічному університеті на факультеті компʼютерних наук.
2013-2020 рр. – навчався у Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.
З 2021 р. по 2024 р. перебував на навчанні в Римі, в Папському університеті Святого Хреста на факультеті Інституційних соціальних комунікацій, де успішно захистився та отримав науковий ступінь ліценціата.

Читайте також: Стало відомо, хто стане наступником митрополита Василія Семенюка на Тернопільщині

Фото УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео