Віра Олександрович

Убив, розчленував і кинув у річку: житель Чортківщини сидітиме у тюрмі довічно

Чортківчанина засудили до довічного позбавлення волі. У суді прокурори довели, що він дійсно убив дружину, а її тіло розчленував. 

Про це сьогодні, 31 січня, повідомили в обласній прокуратурі. 

- У Чортківському районному суді, погодившись із позицією прокурора, засудили до довічного позбавлення волі жителя Чортківщини, який убив дружину і розчленував її тіло, щоб приховати сліди злочину, - каже прокурор Чортківської окружної прокуратури Д. Глуговський. – Власне, це вже було друге вбивство, яке він скоїв. За перше - покарання на той час відбув. 

Прокурор довів у суді, що 30 листопада 2016 року житель с. Мала Лука вдарив ножем у шию дружину, яка вже давно із ним не проживала, але офіційно розлучитися не встигла. Просто прийшла допомогти по господарству – «підлатати» димохід. Після того, як дружина подзвонила новому співмешканцю, господар будинку накинувся на неї з ножем і встромив його їй у шию, начебто – із ревнощів. Через кілька хвилин жінка померла.

- Аби уникнути відповідальності за скоєне, чоловік вирішив приховати тіло, - розповідає прокурор. - Він розчленував його і помістив у кілька мішків, які того ж вечора викинув просто у річку Збруч.

Отже, обвинуваченого визнали винним за ч. 1 ст. 122 КК України – «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» і пп. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України – «умисне убивство з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення» та «злочин вчинений особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, за винятком вбивства, передбаченого ст. 116-118 цього Кодексу». Відповідно, чоловіка засудили до покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Однак вирок ще не набрав законної сили. Чоловік може подати апеляцію.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео