Ростислав Фук

Учасникам «Армії відновлення» Тернопільщини сплатили 2,5 млн грн

Як зазначають у центрі зайнятості, для безробітних є ряд переваг участі у суспільно корисних роботах

Безробітні жителі Тернопільщини активно долучаються до «Армії відновлення» - суспільно корисних робіт, які запроваджуються державою під час воєнного стану. За оперативними даними цьогоріч місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості уклали 172 договори, згідно з якими залучили до таких робіт майже 800 зареєстрованих безробітних. Про це повідомили у пресслужбі установи.

Працівники упорядковували та утримували в належному стані укриття, здійснювали супровід та догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надавали допомогу сім’ям військових, плели маскувальні сітки, виконували ряд інших робіт.

Учасникам «Армії відновлення» області виплатили 2,5 млн грн зарплати.

Як зазначають у центрі зайнятості, для безробітних є ряд переваг участі у суспільно корисних роботах:

  • зберігається статус безробітного на весь період їх виконання;
  • це легальна робота (укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ);
  • отримують заробітну плату (не нижче мінімальної (6700 грн)),
  • набувають страхового стажу,
  • мають соціальний захист і гарантії.

Громадам також вигідно організовувати суспільно корисні роботи, адже у разі залучення до них зареєстрованих безробітних оплата їх праці здійснюється коштами Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

Про організацію та проведення суспільно корисних робіт у громадах області прийняли 38 розпоряджень, якими визначаються їх види, переліки підприємств, об’єктів, посад і вимог до працівників, джерело фінансування, кількість осіб, які будуть залучені та терміни виконання. У переліку робіт також є: надання допомоги людям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи тощо, – йдеться в повідомленні.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в телеграм або за номером «гарячої лінії» - 0635765756.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео