Тамара Коблик

Учасникам тернопільського гурту заборонили виїзд за кордон з благодійними концертами

На концертах, які мають відбутися у різних містах Європи, виступатиме лише солістка Tik Tu

Учасникам тернопільського гурту Tik Tu було відмовлено у виїзді в тур Європою задля збору коштів у фонд Musicians Defend Ukraine Foundation. Перелік усіх документів від гурту було надіслано, причини відмови міністерством не оголошувались.

Про це музиканти розповіли на своїй сторінці у фейсбуці.

Нам було б вкрай прикро втратити можливості, - поділилися виконавці. - Зібрати донати закордоном, розповісти про роботу фонду під час війни в Україні, познайомити людей з нашою культурою та заохотити підтримувати її.

Спільно з організаторами музиканти прийняли рішення про виступ гурту в скороченому складі - на концертах, які мають відбутися у різних містах Європи, виступатиме лише солістка Tik Tu Наталя Багрій.

Це буде непросто, позаяк, ми просимо вас підтримати нас, приходити на концерти та кликати своїх знайомих, адже збір котів для ЗСУ скасовувати не можна, - кажуть виконавці.

Концерти заплановано:

16.03 Modra (Cultural Center Modra)

17.03 Banská štiavnica (Art Cafe Banská Štiavnica)

18.03 Trnava (Malý Berlín)

19.03 Praha (Cross Club)

Лесик Омодада — один із засновників благодійного фонду Musicians Defend Ukraine, поряд з гуртом Love'n'Joy та організацією kontrabass promo. У межах цієї ініціативи кошти збирають на потреби представників музичної індустрії, які знаходяться в зоні бойових дій, активно займаються волонтерською та гуманітарною діяльністю. Цей фонд також висловився в рамках акції #культурнийшлях, зокрема наголошуючи на трьох мільйонах гривень, отриманих саме із благодійних заробітків наших музикантів за кордоном. До того ж сам Лесик Омодада спільно з гуртом Love'n'Joy минулого року об'їздив чимало європейських міст з благодійними концертами, розповідаючи про України та збираючи гроші на ЗСУ. 

Нагадаємо, тернопільський гурт TVORCHI не зміг виїхати в промотур «Євробачення» через заборону Мінкульту.

Фото зі сторінки Tik Tu у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео