Анастасія Кисіль

Навчання у Тернополі з 1 вересня: до чого готуватися учням і батькам

У тернопільських школах проводять ремонти в укриттях. Батькам здавати на це кошти в жодному разі не потрібно, наголошує міський голова

Комісія з обстеження навчальних закладів у Тернополі завершила свою роботу. Далі планують відремонтувати школи та їх укриття, які цього потребують. Після чого комісія знову усе перевірить. А з 1 вересня школярі зможуть навчатися  офлайн. Батьки тих дітей, які не хочуть відпускати дитину на очне навчання, можуть перевести її на домашню форму.  Про це розповів на брифінгу 11 липня міський голова Тернополя Сергій Надал. 

За його словами, завершити ремонтні роботи у шкільних укриттях планують до 20 серпня. На це виділили 24,5 млн грн з бюджету міста.

Всі навчальні заклади обстежені та визначено, де необхідно зробити додаткові ремонтні роботи для того, щоб школи повністю були  готові приймати  школярів та працівників. Тож батькам здавати кошти не потрібно. Після чого  спеціальна комісія ще раз перевірить наскільки заклади готові до навчального процесу. Хочемо, щоб діти мали можливість з 1 вересня піти у школу, - каже міський голова.  

Якщо батьки переживають за безпеку своїх дітей, вони можуть залишити їх на домашньому навчанні, наголошує Сергій Надал.

Для цього вам необхідно написати заяву на ім’я директора школи, про те що ви бажаєте, щоб ваша дитина навчалася на домашній формі, - каже він.

Попередньо заплановано, щоб учні всіх початкових класів навчалися офлайн - безпосередньо в класах за партами. За винятком тих дітей, чиї батьки з цим не згідні. 

В усіх інших класах буде змішана форма навчання: і в класах, і онлайн. Це  залежатиме від того, скільки дітей буде одночасно знаходитися в школі, щоб їх всіх могло вмістити сховище в даному закладі, - зазначає міський голова. 

Загалом у Тернопільській області вже обстежили 60 відсотків навчальних закладів. З них 55 відсотків відповідають усім вимогам, а 5 відсотків ще мають певні зауваження, які повинні допрацювати, повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, Державна служба надзвичайних ситуацій в Україні розробила рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти для захисту персоналу та дітей

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео