Ростислав Фук

Україну накриє пилом із Сахари

Вже на вихідних 30-31 березня у Тернополі можна було помітити пилову завісу, через яку погано було видно сонце

В Україну прибуває пил із Сахари. 1 квітня пилом накриє всю Україну, повідомляють у пресслужбі метеостанції «Бориспіль».

Як ідеться в повідомленні, очікується суттєве погіршення якості повітря найближчими днями. Небо буде дуже тьмяним. При цьому все ще очікується аномальне тепло до +25 градусів.

Вже на вихідних 30-31 березня у Тернополі можна було помітити пилову завісу, через яку погано було видно сонце.

Хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари. Мешканці західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним. Зачиняйте вікна, пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей, – повідомляють у пресслужбі Українського гідрометеорологічного центру.

Очікується суттєве погіршення якості повітря найближчими днями

Прогноз погоди на Тернопільщині на три дні:

1 квітня:  До вечора хмари, що будуть панувати у Тернополі в небі весь день, заберуться геть. Без опадів. Температура 14-24 градусів тепла.

2 квітня: Протягом усього дня погода буде похмурою. Удень і ввечері буде йти дощ. Температура 10-18 градусів тепла.

3 квітня: Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться. Температура 9-15 градусів тепла.

Фото метеостанції «Бориспіль», Reuters

Вибір читачів за тиждень

Відео