Орест Сарматський

«Укрпошта» обіцяє принести цивілізацію у села (Агро-новини)

0401 (Copy)

«Укрпошта» має намір отримати дозвіл на відкриття поштових рахунків та здійснення емісії платіжних карт. Відповідний законопроект розгляне Верховна Рада України.

Про це заявив голова «Укрпошти» Ігор Смілянський в коментарі «РадіоНВ» інформує «АгроПортал».

На сьогоднішній день 37% українців не мають базового банківського рахунку.

– Зараз ми привезли пенсію, роздали готівкою. Потім починаємо збирати на комунальні платежі, на податки та інше. Ми возимо ці гроші туди і назад – витрачаємо купу коштів на опрацювання, – зазначив він.

Якби «Укрпошті» дозволили відкривати ці рахунки, то можна було б зараховувати безготівково і видавати різницю. За його словами, це стосується в основному 16 млн громадян України, які мешкають у сільській місцевості, де немає банків.

– Ми запропонували шлях, завдяки якому «Укрпошта» стане нормальною компанією і привнесе цивілізацію у села нашої країни, –  підкреслив Смілянський.

Порошенка просять заборонити авіаобробку полів хімікатами

0402 (Copy)
0402 (Copy)

Вітчизняні екологи звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням заборонити аграріям використовувати пестициди при авіаобробці полів. Про це повідомлояє УНН із посиланням на відповідний документ, передає Kurkul.com.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба пропонує повернути держконтроль у сфері засобів захисту рослин. Як стверджують екологи, жодна з атестованих українських лабораторій не здійснює контроль за використанням пестицидів українськими аграріями.

Так, Держпродспоживслужба і Держекоінспекція перевіряють лише наявність документів на використання тих чи інших отрутохімікатів.

Реальний контроль за вмістом пестицидів у воді, повітрі і ґрунтах, за тим, які саме пестициди використовують агропідприємства та в якій кількості, чи законно вони ввезені в Україну та чи не заборонені до використання або протерміновані, жодним державним органом не здійснюється, пишуть захисники довкілля.

Внаслідок безконтрольного використання пестицидів аграріями, в українських селах масово гинуть та хворіють тварини.

Також до лікарів часто звертаються люди із симптомами хімічного отруєння.

Також екологи просять Порошенка скликати екстрене засідання РНБО, аби прийняти рішення про заборону використання будь-яких пестицидів. Заборона повинна діяти, допоки держава не забезпечить належний контроль за використанням отрутохімікатів аграріями, вважають екологи.

Захисники довкілля вважають за необхідне створити в Україні Державний реєстр дозволених до використання пестицидів та агрохімікатів.

Текст звернення підписали 13 українських екологічних організацій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео