Ростислав Фук

Ухилянта з Тернопільщини затримали при спробі перетину кордону на Закарпатті

Організатори пообіцяли безперешкодний перетин кордону за 8 тисяч доларів

Шістьох чоловіків, які збиралися незаконно перетинати держкордон на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Косино», затримали днями прикордонники підрозділу спеціального призначення Мукачівського загону. Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Прикордонники приховано стежили за прилеглою до українсько-угорської ділянки кордону місцевістю та помітили групу людей, які рухалися у бік державної межі.

Для порушників зустріч із прикордонниками стала справжньою несподіванкою, адже організатори їх «походу» вартістю 8 тисяч доларів з кожного, пообіцяли безперешкодний перетин кордону, – йдеться в повідомленні.

Чоловіки спробували втекти, проте після кількох попереджувальних пострілів змінили плани та виконали законні вимоги прикордонного наряду.

Затриманими виявились жителі різних областей України, з них двоє жителів Донеччини, решта - жителі Запорізької, Сумської, Тернопільської, Херсонської та Миколаївської областей.

Стосовно чоловіків склали протоколи про адмінправопорушення, передбачені статтею 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та статтею 185.10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», справи скеровано до суду.

Оперативники Мукачівського прикордонного загону наразі встановлюють, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Фото Західного регіонального управління Держприкордонслужби

Вибір читачів за тиждень

Відео