Унікальну терапію пропонують пацієнтам Шумської лікарні

бібліотекарі у лікарні 1

До пацієнтів у Шумській лікарні приходять не лише лікарі та медсестри з ліками, а й бібліотекарі із книгами. Ексклюзивну практику працівники центральної бібліотечної системи запровадили три роки тому. Ідея з’явилася в однієї з працівниць, Лариси Синюк, коли вона сама лікувалася.

- Я люблю людей і мені подобається покращувати життя, – каже бібліотекар Лариса. – Тож уже впродовж трьох років наші працівники двічі на тиждень навідуються у лікарню з книгами. Адже деякі хворі лікуються досить довго. У травматологічному відділенні лікування може тривати 1-2 місяці, іноді навіть півроку. Часом носимо книги на замовлення, найбільшою популярністю користуються масова література, сучасна література, історичні романи та журнали. У нас є постійні «клієнти», які планово підліковуються раз на півроку, то ми навіть уже знаємо їхні вподобання у літературі.

Варто сказати, що схожої практики немає не лише на Тернопільщині, а й у сусідніх областях. Про це кажуть пацієнти, які часто приїздять на лікування до Шумської лікарні.

бібліотекарі у лікарні
бібліотекарі у лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео