Оксана Мацьопа

Уродженка Тернопільщини продюсувала фільм про українську авіацію

Юлія Гребеньовська, родом із Бучача, виступила продюсеркою фільму «Підйомна сила»

У жовтні в Києві та Львові відбулися допрем'єрні покази документального фільму «Підйомна сила». Стрічка, знята за участі бойових пілотів та техніків Збройних сил України, відображає їхній щоденний героїзм і професіоналізм на фронті. Серед продюсерів проєкту — Юлія Гребеньовська з Бучача. Про це повідомили на сайті «Бучацькі справи»

Фільм створювали близько року, впродовж якого знімальна група з 15 осіб працювала на різних локаціях: від навчальних польотів у Львові, Києві, Харкові та Полтаві до бойових завдань на передовій поблизу Слов'янська та Костянтинівки. Унікальність проєкту полягає в тому, що на екрані — справжні військові пілоти, авіанавідники, інженери та борттехніки. У фільмі показано як навчальні польоти, так і реальну бойову роботу.

Зйомки відбувалися в різні пори року, що дало можливість показати вплив погодних умов на військові операції. Режисер стрічки Олександр Стратієнко працював у тісній співпраці з авіатором Тимуром Фаткулліним, який консультував проєкт на всіх етапах.

Фільм «Підйомна сила» — це не просто історія про армійську авіацію, а глибока розповідь про мужність і героїзм українських військових, які щоденно ризикують життям, виконуючи бойові завдання. Стрічка вже отримала схвальні відгуки у містах України, а тепер її можуть побачити глядачі у кінотеатрах Тернополя, Івано-Франківська та Чернівців.

Фільм можна подивитись:

  • м. Тернопіль – MIROMAX (ТРЦ Подоляни) та кінотеатр “Злата”
  • м. Івано-Франківськ – “Космос” та “Мувіленд”
  • м. Чернівці – кінотеатр ім. І. Миколайчука

Фото з сайту «Бучацькі справи»



Вибір читачів за тиждень

Відео