Божена Волинець

Уродженку Тернопільщини, яка працює в Ісландії, підтримали зірки Голлівуду (фото)

Виконавець головної ролі в серіалі «Люцифер» Том Елліс плакав, коли слухав про жахіття, які творяться зараз в Україні.

Світлана Дячун родом з села Киданці колишнього Збаразького району, проте Ісландія стала для неї другою рідною країною. Там вона вийшла заміж й проживає уже 20 років. Працює кухаркою в популярному ресторані Рейк'явіку і дивує своїми шедеврами ісландців, гостей столиці, серед яких чимало знаменитостей. 

Нещодавно ласощі уродженки Тернопілля куштували актори Голлівуду. Серед відомих - Чарльз Денс, британський актор, сценарист, режисер та продюсер , офіцер Ордену Британської імперії. Нам відома його роль Тайвіна Ланністера у «Грі престолів». Також  Том Елліс - виконавець головної ролі в серіалі «Люцифер». Власне, саме він розчулився дізнавшись, що Україна в біді.

Уродженка Тернопілля працює кухаркою у Ісландії

Світлана Дячун з Чарльзом Денсом

Як розповівіла Терену подруга Світлани, тернополянка Оксана Яциковська, коли актори дізналися, що жінка, яка так смачно готує, з України, де триває війна, вони її просто засипали увагою і словами підтримки.

- Для них я була маленькою частинкою країни, якій вони співчували,- поділилася із подругою Світлана. - Вони розпитували мене про Україну, про те, що тут відбувається, засуджували агресора, захоплювались нашими військовими і народом.

На прощальному вечорі представники кіностудії подарували Світлані великий букет квітів, а благодійний фонд Юнісеф надав через її ім’я фінансову підтримку для українських дітей. Також актори додатково зібрали для України ще 14 000 євро.

Світлана Дячун з Томом Еллісом

Світлана Дячун каже, що ці люди - неймовірні. У фільмах вони недосяжні. А в побуті - дуже прості і людяні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео