Віра Олександрович

Усі райони Тернопільщини опинилися у «червоній» зоні, зросла кількість смертей (відео)

Комісія1

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернопільській області загострюється. Зокрема, у нас вже немає жодного району в «помаранчевій» чи «жовтій» зоні.

Тож медики і обласна влада навіть заговорили про те, що готові йти на кардинальні кроки. Про це, наприклад, повідомив заступник голови обласної держадміністрації Ігор Гайдук на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), що відбулося 6 листопада. Рішення, які тоді прийняли фахівці, вступлять у силу вже у понеділок, 9 числа.

- Ми взяли до уваги рішення засідання Державної комісії. На території Бережан, Кременця і Чорткова, а також у Гусятинському, Заліщицькому, Монастириському, Підволочиському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Тернопільському та Шумському районах також встановили «червону» зону карантину, – наголошує Ігор Гайдук.

Комісія2
Комісія2

Нагадаємо, на останньому засіданні Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновили рівні епідемічної небезпеки поширення СOVID-19. І, як писав «Терен», 3 міста і 8 районів Тернопільщини опинилися у «червоній» зоні. Це, безперечно, тривожить медиків, тому вони з радістю сприйняли законопроект про покарання за відсутність маски.

Першій на засіданні регіональної ТЕТ і НС дали слово Юлії Кравчук – заступниці директора обласного лабораторного центру, яка нині виконує обов’язки керівника цієї установи. Зауважимо, головна санітарна лікарка краю Оксана Чайчук сама нещодавно заразилася СOVID-19.

- Ситуація у Тернопільській області залишається неблагополучною, - каже Юлія Кравчук. – Майже щодня ми реєструємо близько 300 нових хворих на коронавірус. Окрім того, реєструємо чимало випадків підозр. І що найгірше – зросла кількість летальних випадків.

Відтак Ігор Гайдук закликав представників органів місцевого самоврядування не ігнорувати карантинні обмеження. Адже йдеться про життя і здоров'я людей. Адже станом на 6 листопада в Тернопільській області у лікувальних медичних закладах перебували 613 осіб: 608 – дорослих, 5 – дітей. До апаратів ШВЛ були підключені 20 людей, на кисневих концентратах перебували 113 пацієнтів і на поточному кисні - 182. Завантаженість ліжкового фонду (без підозр) становила 37,2%.

- Зараз перед медзакладами стоїть першочергове задання — забезпечення ліжок киснем, - каже заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Тетяна Скарлош. - Кожен керівник щоденно звітує про проведену роботу. До кінця року ми плануємо забезпечити мінімум 80% такого ліжкового фонду. Наразі ми з цим завдання справляємося.

До слова, за минулу добу на Тернопіллі підтвердили 133 випадки зараження COVID-19. Причому померли від наслідків коронавірусу 4 людини.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео