Орест Сарматський

В одній із областей масово гине худоба (Агроновини)

2901 (Copy)

У Миколаївській області власник фермерської бази ховає загиблих тварин прямо біля будинків людей, тому місцеві налякані, що трупна отрута попаде до колодязів. 

На території Галицинівської ферми масово гине худоба, а трупи закопують прямо на території господарства, як запевняють місцеві жителі, без дотримання всіх належних норм. Трупний сморід поширюється селом та за його межами. А люди нервують, що токсини потраплять і в підземні води. Про це повідомляє «Корабелов.Инфо», пише agronews.ua.

– Приблизно 3 тижні тому на територію ферми в Галицинівський ОТГ завезли близько 1,5 тисячі великої рогатої худоби з Одеської області. Дана територія була взята в оренду як тимчасова база. Умов для утримання такої кількості худоби там немає. Тварини знаходяться в важких умовах. У перший тиждень від зневоднення й голоду померло приблизно 100 голів. Далі все відбувалося за тим же сценарієм в геометричній прогресії. Всі трупи тварин ховалися без належних норм на території ферми, – повідомили видання місцеві жителі. 

2902 (Copy)
2902 (Copy)

В Україні економічно невигідно вирощувати цукрові буряки

Цьогоріч група компаній «Ріттер Біо Агро», «Дедденс Агро» і «Кунівське» відмовилась від вирощування цукрових буряків, оскільки вкладати кошти у солодкий корінь — економічно невигідно.

Про це розповів генеральний директор групи компаній Віктор Щербачук, пише журнал The Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

– Паузу у вирощуванні цукрових буряків взяли на рік, а з 2021 року плануємо засіяти ним близько 400 га, – зазначив він.

З тієї ж причини відмовились від вирощування гірчиці, проса, гречки, льону і сочевиці. У той же час збільшили площі під кукурудзою та соєю – ці культури мають високу рентабельність і стабільний попит на ринку.

Група компаній займається органічним землеробством у Рівненській, Житомирській і Хмельницькій областях (спільний земельний банк складає 5,5 тис. гектарів).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео