Оксана Бучко

В ОТГ на Тернопільщині відкрили оновлену школу мистецтв (фото)

P91212-100809(1)

Мистецьку школу відремонтували у Заводській ОТГ, що на Тернопільщині. Близько 1 млн грн виділили за фінансової підтримки Програми DOBRE. На ці кошти закупили будівельні матеріали, громада зі свого боку оплатила вартість робіт.

Тож 140 дітей тепер займаються у мистецьких гуртках школи на Тернопільщині.

- Якісно надані послуги, створення робочих місць та організація дозвілля – запорука сталого та успішного розвитку громади. Ваша чудова школа закладає хороший потенціал. Чимало відомих митців – художників, письменників чи музикантів, – походять саме із маленьких громад. І це хороший приклад спільно реалізованого проекту. Закликаю вас бути такими ж ініціативними й надалі, бо ваша залученість в майбутньому забезпечить успіх всієї України, – зазначила Сюзан Фріц.

В оновленій школі мистецтв функціонує чотири відділи: музичний (інструменти та вокал), хореографічний, образотворчого та театрального мистецтв. Для занять різними напрямками мають бути обладнані класи та студії.

P91212-092833(1)(1)
P91212-092833(1)(1)

- Ми надзвичайно задоволені новим приміщенням, новими умовами. Тут вчаться діти із сіл із всієї округи, приїжджають навіть учні із районного центру - міста Чорткова. Поки школа фінансується нашою громадою, але якби грошей виділила і держава – змогли б прийняти ще більше охочих дітей. До речі, у нас з’явилася і платна група занять фітнесом для дорослих мешканців громади, – розповіла директорка школи мистецтв – центру народної творчості Наталя Папушак.

На першому поверсі будівлі також відремонтували зал для засідань місцевого самоврядування та проведення зустрічей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео