Тамара Коблик

В Тернополі представлять мандрівну виставку про долі звичайних людей на Донбасі

Тут продемонструють особисті переживання постраждалих через невизначеність, злам звичного життя та незаконні ув'язнення та відбирання майна на окупованій території України

4 жовтня о 12:00 в м.Тернопіль у приміщенні Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини (вул. Медова, 5) відбудеться відкриття мандрівної виставки «На Зламі» про долі цивільного населення у війні на Донбасі. Про це повідомили на сторінці Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» у фейсбуці.

З червня 2019 року виставка побувала в понад 30 містах України. Зокрема, демонструвалася в Києві в музеї «Золоті Ворота», Музеї АТО в Дніпрі, у холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку, міській раді Житомира, музеях та бібліотеках в Хмельницькому, Кропивницькому, Олександрії, Вінниці, Черкасах, Івано-Франківську.

Виставка «На Зламі» поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують, наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України, - йдеться у повідомленні.

Вона демонструє особисті переживання постраждалих через невизначеність, злам звичного життя та незаконні ув'язнення та відбирання майна на окупованій території України. Виставка звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях.

«На зламі» – не лише виставка, а й мистецький простір, створений для осмислення теми війни в Україні, впливу збройного конфлікту на цивільне населення. То ж давайте разом поміркуємо на відкритті: Що змінилося за 8 років війни? Чи з різними труднощами стикаються постраждалі з 2014 року і від повномасштабного вторгнення? Які уроки ми можемо винести? - кажуть організатори.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео