В Тернополі пройдуть «Пивні вихідні» (фото)

Незабаром до нашого міста привезуть більше 40 сортів крафтового пива з цілої України.

Дружня ресторація «Мамонт» запрошує на перший в Тернополі міні-фестиваль під назвою «Пивні вихідні», який відбуватиметься на території ресторації, з 7 по 9 жовтня.

unnamed-27
unnamed-27

Види пива на цьому фестивалі будуть найрізноманітніші, від звичайного білого і до темного копченого.

unnamed-26
unnamed-26

- Буквально місяць тому у нас виникла ідея провести якийсь пивний фестиваль. Через те, що наші власники зацікавлені у розвитку пивної культури, саме культури, а не випивання, - розповідає організатор Наталя Бабшичин. - Ми всі знаємо, що пиво, яке продається в магазинах – це не таке пиво, як його подають маркетологи. Адже справжнє живе крафтове пиво за останній рік-два набирає великої популярності в Україні. В Мамонті також можна придбати таке пиво і воно користується популярністю. Тому ми вирішили, що можна було б взяти організувати міні-фестиваль і привезти крафтове справжнє пиво до Тернополя на вихідних.

Назву організатори підібрали, відповідно до часу проведення - з п’ятниці по неділю. Наші власники Напередодні фестивалю власниками закладу було відвідано українські крафтові пивоварні.

Будуть на «Пивних вихідних» хлопці, які варять пиво під Києвом, назва такого пива - «Лісопилка». Історія їхня доволі цікава, адже вони починали робити пиво, ще немаючи обладнання. Але бажання було і продовжували дізнаватися та експериментувати. Зараз же пивовари кажуть, що їхнє пиво – це як джаз. Головне у ньому – імпровізація та нотки смаку.

Відома пивоварня Закарпаття – «Ципа» також не омине тернопільський міні-фест. Чоловіки, що виготовляють «Ципу» подають пиво у різноманітних пляшках і мають різні лейби. Їхнє пиво унікальне тим, що є навіть копчене.

Не могли обійтися організатори і без Миколи Смачила, який має свою домашню пивоварню у Великих Бірках – «Пивний двір». Пиво нашого пивовара унікальне, адже його виготовляють лише у двох сортах. Пиво «ВелБір» живе і м’яке, його можна коштувати і насолоджуватись чистотою самку.

unnamed-24
unnamed-24

- Ми вирішили не обмежуватися одним пивом, адже підготували окреме меню для «Пивних вихідних» і навіть організували культурну програму, - додає Наталія.

На міні-фестивалі «Пивні вихідні» у поціновувачів справжнього крафтового пива буде нагода послухати лекції та історії пивоваріння, а також почути за якими технологіями виготовляють так званий «рідкий хліб». В рамках міні-фесту тернополяни зможуть купити «домашнє» пиво та побувати на лекціях-дегустаціях від знатних пивоварів України.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео