В Тернополі збільшилась кількість ліцензійних перевізників (фото)

unnamed-1

Сьогодні, 6 жовтня, відбулось засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті в області. На цьому засіданні члени координаційної ради порушували питання організації проведення в області загальнодержавних заходів з безпеки на транспорті.

За 9 місяців  2016 року трапилось 49 ДТП з вини ліцензіатів, збільшилась кількість автобусних і таксомоторних перевізників, що працюють за межами правового поля, і це все через вимоги Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». Оскільки упродовж тривалого періоду діяв мораторій на здійснення перевірок суб’єктів господарювання контролюючими органами.

unnamed-3
unnamed-3

- Діяльність даних перевізників не забезпечує безпеку пасажирів, податки від їх діяльності не надходять до відповідних бюджетів, наноситься значна фінансова шкода легальним перевізникам через недобросовісну конкуренцію, - інформує начальник управління Укртрансбезпеки в області Ігор Табака. - З метою врегулювання даного питання, забезпечення безпечного та комфортного руху пасажирів та вантажів, контролюючими органами проводиться ряд заходів із  безпеки на транспорті, зокрема щоденні рейдові перевірки, спеціалізовані місячники такі, як «Обережно діти», «Таксі», «Літо-масові перевезення», операція «Автобус». Проведення даних заходів здійснюється у взаємодії з підрозділами Національної поліції, патрульної поліції м. Тернополя, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, зокрема «Автомайдан».

Звернувши увагу на цю ситуацію, в управлінні Укртрансбезпеки виникла ідея створити, чи хоча б відновити діяльність  постійно діючих мобільних груп для проведення перевірок перевізників в районах, які надають послуги з пасажирських перевезень, за участю представників управління захисту економіки в області, Департаменту захисту економіки, Національної поліції України, Головного управління Державної фіскальної служби в області.

 

unnamed-2
unnamed-2

- Впродовж 2016 року Укртрансбезпекою перевірено 6 562 транспортних засоби, виявлено 695 порушень транспортного законодавства, в тому числі 57 нелегальними перевізниками, - розповідає Ігор Васильович. - Накладено штрафних санкцій на суму 153,343 тис. грн, з яких на сьогоднішній день сплачено 123,706 тис. грн. Крім того 36 протоколів складених по статті 164 Адмінкодексу направлені в суди (штрафна санкція передбачає 17,0 тис грн. за повторне  34,0 тис. грн з можливістю конфіскації транспортного засобу), що більш серйозно.

unnamed-5
unnamed-5

Після проведення такої роботи, 87 осіб подали документи на оформлення ліцензії на право здійснення перевезень. Станом на 05 жовтня 2016 року видано 33 ліцензій на здійснення перевезень в режимі таксі та 23 - в режимі автобусних перевезень.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео