Тамара Коблик

В Україні дорожчають огірки

Вартість тепличного огірка на українському ринку сьогодні вже в середньому в 1,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року

Після досить різкого зниження цін, яке спостерігалося на ринку тепличного огірка України тижнем раніше, у цьому сегменті знову переважає тенденція до зростання цін. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Зазначається, що подорожчання огірка в Україні зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції.

За минулий тиждень вибірка огірка у місцевих тепличних комбінатах помітно скоротилася через похмуру погоду, тоді як торговельна активність у цьому сегменті лише посилилася.

Сьогодні тепличні комбінати готові відвантажувати огірок по 80-140 грн/кг, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами представників комбінатів, подорожчання стимулюється одразу кількома факторами. Насамперед зростання цін сприяє помітне скорочення пропозиції огірка на ринку, оскільки вибірки в теплицях суттєво знизилися. При цьому постачання цієї продукції з Туреччини також значно зменшилося, що також дає можливість місцевим виробникам підвищувати ціни, враховуючи досить активний попит у даному сегменті, – пояснюють аналітики.

Вони зазначають, що вартість тепличного огірка на українському ринку сьогодні вже в середньому в 1,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Аналітики додають, що незабаром ця продукція може почати дешевшати під тиском збільшення пропозиції тепличного огірка після поліпшення погодних умов.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео