Орест Сарматський

В Україні названо породу корів з найжирнішим молоком (Агроновини)

1601 (Copy)

Молоко джерсійської породи корів вважається найжирнішим серед молока усіх інших порід.

Про це розповів експерт у галузі тваринництва Михайло Травецький на youtube-каналі, повідомляє agronews.ua.

– Молоко джерсея вважається найжирнішим молоком. Іноді буває до 6% жиру, досить високий білок, він сягає 4,5. Якщо в цілому дивитись, то молоко джерсеїв має дуже багато сухих речовин і воно ідеально підходить для виготовлення твердих сортів сирів, — розповів експерт.

Проте Михайло Травецький зазначив, що в Україні наразі чистокровних джерсеїв немає.

1602 (Copy)
1602 (Copy)

В Україні виробники назвали, як знизиться врожай фруктів у 2020 році

Врожай яблук та груш у 2020 знизиться приблизно на 30% через заморозки, які фіксували у першій половині травня у основних регіонах України з промисловими насадженнями садів.

Про це повідомив заступник директора ООО «Буковинський сад» Ярослав Федоришин під час вебінару «Перспективи плодоовочевого сезону-2020/21 в Україні», пише agronews.ua. 

– Деякі виробники кажуть, що у них втрати і 50%, і 60%. Я чув і про 70% втрати врожаю. У минулому році на початку літа втрати складали приблизно 10%. Тож, втрати у 30-50% – це можна сказати, що врожаю яблук там не буде , – каже фахівець.

Також експерт вважає, що якість яблук і фруктів взагалі нового врожаю буде нижчою за минулорічний, тому що рослини пережили холодовий стрес і це позначиться на їх визріванні.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео