Орест Сарматський

В Україні очікується рекордний врожай кукурудзи (Агроновини)

1801 (Copy)

Згідно із серпневим прогнозом аналітиків Міністерства сільського господарства США (USDA), цього року в Україні очікується рекордний врожай кукурудзи.

Зростанню прогнозу врожаю посприяли збільшення посівних площ під кукурудзою та зміна погоди в Україні. Так, аналітики відзначають, що через похолодання та дощі очікується вища врожайність культури.

Так, прогноз урожаю зріс на 2,5 млн т – з 34 млн т до 36,5 млн т у порівнянні з попереднім звітом. Прогноз щодо експорту кукурудзи також зріс – із 28 млн т до 30 млн т.

Також аналітики зазначили, що очікуване збільшення експорту культури з України, Бразилії та Аргентини негативно вплине на конкурентоспроможність зерна із США.

Джерело

 

1802 (Copy)
1802 (Copy)

Визначено область-лідера з виробництва меду

Житомирська область посідає першість з виробництва меду в Україні вже 8 років поспіль. Про це повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

Голова обласної ради Володимир Ширма, зазначив, що за статистичними даними, кожна восьма тонна українського меду збирається на пасіках Житомирщини.

Бджолярі області виробляють до 8 тис. т меду на рік.  При цьому, середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг меду з бджолородини. По Україні цей показник не вищий за 24 кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео