![](/uploads/media/9d/20/9d203ba81b51a8ca6622ab426934ed9c_orig_thumb.jpg)
В Україні прогнозують підвищення цін на цукор
Проте Україна може спокійно експортувати цукор, не створюючи при цьому дефіциту всередині країни, зазначає експерт
![цукор](/uploads/media/45/87/4587775749b027acaa70cedecd08fc47_orig.jpg)
Ціни на цукор трохи зростуть, бо цукрова галузь повинна працювати з прибутком. Про це у бесіді Latifundist.com розповів директор науково-практичного центру «Цукробурякового виробництва» Олександр Коротинський, пише agronews.ua.
За його словами, на сьогодні гуртові ціни на цукор в межах рентабельності.
В цьому сезоні галузь врятувало те, що аграрії встигли закупити насіння і деяку частину добрив та ЗЗР заздалегідь. Бо всі ТМЦ зросли в ціні», — розповів експерт.
Водночас фахівець розповів, що Україна може спокійно експортувати цукор, не створюючи при цьому дефіциту всередині країни. За його словами, українці споживають на рік приблизно 1,2 млн т цукру. В сезоні 2022/2023 прогнозується виробництво в 1,25 млн т. Плюс у нас значні перехідні залишки — 500 тис. т.
Нам важливо, щоб українська влада на рівні Міністерства і надалі продовжувала видавати без перешкод експортні ліцензії на експорт цукру до Європи. У іншому випадку, ми побачимо закриття цукрових заводів. І не одного, — наголосив Олександр Коротинський.
Фото з відкритих джерел