Ростислав Фук

Ціни на яблука починають зростати

Лише з початку січня ціна на якісне яблуко в Україні зросла в середньому на 37%

Від початку цього року на українському ринку спостерігається зростання відпускних цін на яблуко, пише agronews.ua.

Насамперед зростання цін аналітики ринку пов’язують із помітною активізацією торговельно-закупівельної діяльності у цьому сегменті. За словами гравців ринку, якщо перед новорічними святами попит на місцеве яблуко був відносно невисоким, то вже сьогодні високу зацікавленість у закупівлі цієї продукції виявляють покупці практично всіх категорій.

Водночас пропозиція яблука високої якості на ринку є досить обмеженою, що також сприяє зростанню цін на цю продукцію. Багато садівників зараз пропонують до продажу в основному продукцію, якість якої почала погіршуватися внаслідок тривалого зберігання. Водночас якісне яблуко вони планують продавати не раніше за початок весни. Також варто зазначити, що через нестабільність на валютному ринку ціна на імпортне яблуко також помітно зросла, що надає додаткову підтримку ціновому зростанню на ці фрукти з місцевих господарств, – йдеться в повідомленні.

Як результат. лише з початку січня ціна на якісне яблуко в Україні зросла в середньому на 37%. Сьогодні місцеві господарства готові вести відвантаження цих фруктів від 9 до 15 грн/кг ($0,47-0,74/кг) залежно від калібру та сорту, причому вони зазначають, що найбільший попит мають яблука червоних сортів.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео