Ростислав Фук

В Україні розширили перелік людей, які підлягають мобілізації

Відповідний законопроєкт прийняли у Верховній Раді. Зокрема, розглянули питання щодо родичів з I чи ІІ групою інвалідності

Під мобілізацію тепер буде підпадати ширше коло осіб. Такі зміни опинилися у прийнятому Верховною Радою законі від 29 червня (законопроєкт 9342) про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану. Про це пише Судово-юридична Газета.

Так, за день до голосування до цього законопроєкту опублікували порівняльну таблицю, в якій опинилася поправка №146 авторства депутатки Мар’яни Безуглої. Також правку підписали до внесення Давид Арахамія, Юрій Арістов, Федір Веніславський та інші.

Відповідно до неї, тепер під мобілізацію будуть потрапляти люди, які мають дружину (чоловіка) з інвалідністю або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю I чи II групи, якщо у них є інші працездатні родичі, які зобов’язані відповідно до закону їх утримувати.

Тепер ця норма (абзац 11 частини 1 статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію») буде звучати так:

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео