Тамара Коблик

В Україні суттєво знизилися ціни на тепличні огірки

Наразі тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня 2023 року

Ціни на тепличний огірок в Україні продовжують інтенсивно знижуватися, причому на цей час українські комбінати вже відвантажують цю продукцію істотно дешевше, ніж рік тому. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Головною причиною знижувального цінового тренду представники тепличних комбінатів вважають сезонне збільшення пропозиції цієї продукції в умовах досить низького попиту.

Зокрема, вже сьогодні тепличні комбінати України ведуть реалізацію огірка по 20-60 грн/кг ($0,51-1,52/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами операторів ринку, причин для ситуації, що склалася, було відразу кілька.

По-перше, вибірки в комбінатах були стабільними й в достатніх обсягах, через що пропозиція на ринку помітно збільшилися. Водночас попит на огірки помітно погіршився порівняно з минулим тижнем. У підсумку, продавці змушені були переглядати відпускні ціни в бік зниження, щоб активізувати темпи збуту й уникнути накопичення на складах великих обсягів нереалізованої продукції.

Варто додати, що наразі тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня 2023 року. При цьому виробники не виключають можливості подальшого зниження цін за умови збереження нинішніх темпів збуту.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео