Тамара Коблик

В Україні запроваджують посаду фахівця із супроводу ветеранів

Фахівець із супроводу — це перша особа, яка зустрічає ветерана після повернення в громаду, забезпечує інформаційну підтримку, консультує щодо статусів, пільг, послуг, житла, реабілітації, працевлаштування та іншого

Уряд ухвалив Постанову, що дає старт запровадженню фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки. 

Фахівець із супроводу — це перша особа, яка зустрічає ветерана після повернення в громаду, забезпечує інформаційну підтримку, консультує щодо статусів, пільг, послуг, житла, реабілітації, працевлаштування та іншого.

Ухвалений документ визначає механізм забезпечення діяльності фахівців із супроводу, вимоги до кандидатів, організацію їхньої професійної підготовки, умови роботи та функціонал.

Інститут супроводу та підтримки ветеранів в країнах НАТО — є одним із пріоритетів. Україна впроваджуватиме цю практику, адже вона не тільки відповідає євроінтеграційним процесам, а й є дієвим інструментом відновлення та адаптації ветеранів і ветеранок. Невдовзі ми оголосимо початок прийому заяв від кандидатів на ці посади, - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео