Орест Сарматський

В Україні запустили швейцарську програму підтримки органічного та молочного секторів (Агроновини)

3001 (Copy)

В Україні стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», мета якої – створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема, сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо у сільській місцевості. 

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. 

– Молочна галузь є в пріоритеті міністерства з точки зору продовольчої безпеки та доступності безпечних харчових продуктів. За розвиток органічного виробництва відповідальна заступниця Міністра Інна Мєтєлєва. Ми будемо сприяти розвитку органічного та молочного секторів. Нам потрібен ривок у розвитку цих галузей, а саме: допомога у нормотворенні, навчанні та комунікації, діджиталізації, щоб міністерство мало можливість швидше впроваджувати зміни, – зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Очікується, що в результаті впровадження Програми приватні малі і середні підприємства (виробники, переробні підприємства, надавачі послуг), а також відповідні органи державної влади, що працюють в органічному і молочному секторах, сприятимуть розвитку сталої торгівлі та створенню робочих місць в цих секторах.

Головними цілями програми є:

* підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах;

* підвищення торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.

 

3002 (Copy)
3002 (Copy)

Назвали причини зростання ціни на українську кукурудзу

За останній тиждень ціни на зернові та олійні культури в Чорноморському регіоні значно зросли. Повідомляє latifundist.com з посиланням на аналітичний сайт Agritel. 

– Підтримка з боку Чикаго і закінчення року призвели до повернення інтересу з боку імпортерів, –  вказали експерти.

Згідно з інформацією, минулого тижня ціни на українську пшеницю 11,5% зросли на $3/т до позначки $211/т на умовах FOB-Одеса.  

Аналітики повідомляють, що українська кукурудза виграла від підвищення експортних мит в Аргентині, підтримки Чикаго і високого попиту з боку імпортерів. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео