Орест Сарматський

В Україні збудують потужний завод із переробки картоплі (Агроновини)

2701 (Copy)

У наступному році в Україні  буде введено в експлуатацію підприємство із переробки картоплі. На заводі буде встановлено сучасне обладнання нідерландської компанії Kiremko, яке дозволить виробляти якісну продукцію, яка відповідатиме всім стандартам ЄС. 

Про це повідомляє Агрополіт.

- Інноваційні рішення для автоматичного виробництва продуктів переробки картоплі допоможуть побудувати потужне для України підприємство», — зазначив директор «Толсма-Україна» Олесь Капітанчук.

Підприємство випускатиме продукцію, яка буде сертифікована за основними світовими системами управління якістю і безпекою продукції.

Як зазначається, значну частину обсягів виробництва нового підприємства експортуватимуть до країн ЄС.

Нагадаємо, українське картоплярство потерпає від імпорту картоплі з Білорусі та Росії.

Уряду запропоновано 5 кроків для якісної державної підтримки молочної галузі

Уряду запропоновано 5 кроків для державної підтримки молочної галузі, які допоможуть пережити наслідки карантину для запобігання поширення корона вірусу та багаторічну ситуацію, в якій перебувають господарі.

Про це розповів у коментарі AgroPolit.com  голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Він, зокрема, пропонує урядовцям як невідкладні такі заходи:

* посилити боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів. Бо в умовах пандемії «підприємства-фальсифікатори» активно використовують продажі через мережу інтернет;

* провести закупівлю вершкового масла Аграрним фондом (механізм інтервенції вже використовувався);

* надати підтримку експорту молочної продукції у вигляді дотування на 1 т;

* підписати меморандум з виробниками, торгівлею та міністерством про скорочення термінів розрахунків торгівельними мережами до 14 днів;

* державні закупівлі молочних продуктів для ЗСУ, пенітенціарної служби, підприємств МОЗ здійснювати тільки від підприємств-виробників.

Нагадаємо, представники молочної галузі заявляли, що імпортна молочка витісняє продукцію українських виробників.

Повідомляють, що скоротився і експорт продукції, відтак на зовнішніх ринках так само українські виробники виглядають не найкраще.

Тому представники молочного бізнесу просять уряд переглянути умови Угоди про асоціацію з ЄС у питанні, що стосується імпортної продукції, яку ввозять в Україну.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео