Тамара Коблик

«Ваша донька потрапила в ДТП»: тернопільські поліцейські затримали мобільного афериста (відео)

Тернополянка віддала незнайомцю понад 3000 доларів

Працівники Тернопільського районного управління  поліції викрили шахрая, який діяв за злочинною схемою «ваш родич у біді». Зловмисник ошукав мешканку обласного центру. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

2 серпня до жінки зателефонував невідомий. Співрозмовник представився працівником медичного закладу одного з міст у Данії.  Він повідомив, що внаслідок дорожньо-транспортної пригоди її донька у важкому стані потрапила до лікарні,  необхідно термінова операція.

Шокована жінка не стала розпитувати подробиць, бо ж донька справді перебувала за кордоном і одразу погодилася на запропоновані аферистом умови – передати невідомому кошти, які той переведе на рахунок закладу. Зібрала 2800 американських доларів і віддала незнайомцю, який незадовго після дзвінка постукав у двері квартири. Той запевнив, що одразу перерахує готівку, а вже через декілька хвилин телефоном повідомив, що необхідно додати ще грошей, бо через конвертацію коштів на оплату медичних послуг не вистачило. Жертва дістала зі сховку останні заощадження – 200 євро.

Коли шахрай пішов, жінка нарешті вирішила набрати номер родички і лише тоді зрозуміла, що її ошукали. Одразу зателефонувала в поліцію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Правоохоронцям вдалося оперативно встановити підозрюваного. Ним виявився 34-річний мешканець Донеччини. Чоловік в минулому судимий за шахрайські дії, нових жертв шукав в різних містах зокрема і в Тернополі. Підозрюваного затримали в порядку статті 208 КПК України, грошові кошти поліцейські вилучили.  Йому оголошено  підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 190 КК України, а саме – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно та обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Наразі працівники поліції перевіряють затриманого на причетність до інших подібних злочинів. Слідчі дії тривають.

Фото та відео Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео