Орест Сарматський

Вчені планують очистити повітря за допомогою надлишків молока (Агроколонка)

0301 (Copy)

В університеті Клаксона винайшли спосіб збору вуглекислого газу з атмосфери з молока, яке пройшло переробку, і викидається фермерами у величезних кількостях.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Так, на основі молочних надлишків вчені збираються створити щось схоже на активоване вугілля, яке могло б очистити повітря.

- У наші дні молочне тваринництво щорічно викидає надлишки молока в обсязі близько 190 млн л. Тепер, замість того щоб відправляти цінний продукт в каналізацію, з молока пропонують виділяти комплекс вуглецевих сорбентів. Вони своєю чергою стануть основою для створення спеціального пористого матеріалу. Цей матеріал можна буде активно використовувати в системах очищення повітря, — інформує видання.

На Волині фермер поверне державі земельну ділянку вартістю 26 млн грн

На Волині фермера зобов’язали повернути державі 26 га земельну ділянку вартістю 26 млн грн через заборгованість орендної плати. Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

- Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області та Оваднівської сільської ради про розірвання договору оренди, стягнення із недобросовісного орендаря заборгованої орендної плати й повернення державі земельної ділянки вартістю 26 млн грн», — зазначає відомство.

0302 (Copy)
0302 (Copy)

Прокурори з'ясували, що упродовж 2016-2020 рр. фермерське господарство систематично порушувало умови договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 26 га, не сплачувало орендної плати й не використовувало землю за призначенням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео