Тамара Коблик

Велика втрата для духовної родини: на Тернопільщині раптово помер священник

Світла пам'ять

Помер клірик Тернопільської єпархії, настоятель храму святого архістратига Михаїла с. Буглів та храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Кутиска Лановецького благочиння протоієрей Роман Стаднік. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ.

Отець Роман раптово помер увечері 6 вересня 2024 року, йому було 50 років.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, духовенство та миряни єпархії висловлюють найщиріші співчуття парафіянам та родині новопреставленого протоієрея Романа Стадніка. 

Отець Роман запам’ятається всім як добрий, щирий та відданий Церкві служитель Вівтаря, який своєю ревною працею на винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина.

Висловив слова співчуття на своїй сторінці у фейсбуці священник Олексій Філюк.

Велика втрата для нашої духовної родини, відійшов до Господа наш співбрат у Христі, священник Роман Стаднік. Його щира посмішка, добре серце, спокійний характер, розумні очі, та сильні проповіді залишаються тепер у наших спогадах… неймовірна була людина, позавчора ще спілкувалися… важко… Співчуваємо дружині, дітям, батькові, це велика втрата для всіх нас! - написав Олексій Філюк.

Про місце та час панахиди за отцем Романом та похорону повідомлять додатково.

Роман Миколайович Стаднік народився 5 квітня 1974 року в селі Молотків Лановецького району Тернопільської області у сім’ї службовців. 1991 року закінчив Лановецьку середню школу №1. Тоді ж вступив до Тернопільської духовної семінарії, навчання в якій закінчив 1994 року.

У грудні 1993 року був висвячений на диякона, а в січні 1994 року блаженної пам’яті митрополитом Тернопільським і Бучацьким Василієм рукоположений на священника.

Своє пастирське служіння отець Роман розпочав 5 квітня 1994 року в Буглові, де й служив до останнього дня життя.

2001 року отець Роман був нагороджений протоієрейством, 2005 року – правом носіння хреста з прикрасами, 2009 року – правом носіння митри.

Фото зі сторінки Олексія Філюка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео